Historien om Cynergi

- tilfeldige møter og noen hundre filmer senere
Cynergi ble startet i 2007 av Jarle Eskedal og Petter Askø Næss. Petter var filmentusiast og brukte all sin fritid på å lage film.
Jarle var nyutdannet fra regilinje og hadde i noen år hatt et lite produksjonsselskap og etterhvert opparbeidet seg et ganske godt nettverk i fagmiljøer som trengte film. Marie Helene banket på døra en gang i 2009. Mange hundre filmproduksjoner senere er det fortsatt oss tre.
I 2009 ble også kortfilmen Nummer  nominert og vinner av publikumsprisen under korfilmfestivalen i Grimstad. "Bobler til overflaten" ble også nominert året etter. Begge filmene regissert av Petter Askø Næss. Så jobbet vi mange år med reklamefilm for de største bokforlagene i Norge. Vi utvliklet konseptet Bokåpner til forlagene. Det gikk ut på at forfatterne skulle presentere sin bok i løpet av ett minutt. Bokåpner-konseptet ble utviklet da nettbokhandel for alvor inntok Norge.
Vi har gjort mange produksjoner om barn og voksnes psykiske helse.
 
Stolte er vi også av dokumentarfilmen Måltidets muligheter, som vi mener har bidratt til å gi de eldre på sykehjem den maten de fortjener. Filmen ga helsepolitikerne våre et viktig puff.
Cynergi har holdt sammen i tykt og tynt med det samme kjerneteamet. I 2011 opplevde vi at studio gikk opp i røyk, men vi brenner fortsatt for film. I 2017 kunne vi stolt feire ti års jubileum i Filmens hus. I 2019 var vi en av vinnerne i NRKs pitchekonkurranse med dokumentarserien Født til tjeneste. I 2020 ble dokumentaren Gnisten vist på SVT. I 2021 er Gnisten også nominert i kategorien kort-dokumentar under Den norske dokumentarfilmfestivalen. Akkurat nå jobber vi med konseptet Bekymringsfri - en nettdokumentar. Vi gleder oss til fortsettelsen.
 
Skjermbilde 2021-01-14 kl. 22.02.06.png