Historien om Cynergi

- tilfeldige møter og noen hundre filmer senere
Cynergi ble startet i 2007. Petter Askø Næss var filmentusiast og brukte all sin fritid på å lage film. Jarle var nyutdannet fra regilinje på Lillehammer og hadde i noen år hatt et lite produksjonsselskap og etterhvert opparbeidet seg et ganske godt nettverk i fagmiljøer som trengte film. Marie Helene banket på døra en gang i 2009. Mange hundre filmproduksjoner senere er det fortsatt oss tre i kjerneteamet.

I 2009 ble kortfilmen Nummer  med Jenny Skavlan og Espen Klouman Høiner nominert og vinner av publikumsprisen under korfilmfestivalen i Grimstad. "Bobler til overflaten" ble også nominert året etter. Begge filmene regissert av Petter Askø Næss. Så jobbet vi mange år med reklamefilm for de største bokforlagene i Norge. Vi utviklet konseptet Bokåpner. Det gikk ut på at forfatterne skulle presentere sin bok i løpet av ett minutt. Bokåpner-konseptet ble utviklet da nettbokhandel for alvor inntok Norge. TV- og kinoreklamer produserte vi også.

Vi har gjort mange produksjoner om barn og voksnes psykiske helse.
 
Stolte er vi også av dokumentarfilmen Måltidets muligheter, som vi mener har bidratt til å gi eldre på sykehjem den maten de fortjener. Filmen ga helsepolitikerne våre et viktig puff.

Cynergi har holdt sammen i tykt og tynt med det samme kjerneteamet. I 2011 opplevde vi at studio gikk opp i røyk, men vi brenner fortsatt for film. I 2017 kunne vi stolt feire ti års jubileum i Filmens hus. I 2019 var vi en av vinnerne i NRKs pitchekonkurranse med dokumentarserien Født til tjeneste. I 2020 ble dokumentaren Gnisten vist på SVT. I 2021 er Gnisten også nominert i kategorien kort-dokumentar under Den norske dokumentarfilmfestivalen. Akkurat nå jobber vi med konseptet Bekymringsfri - et dokumentarprosjekt for det store lærretet. Følg med - vi gleder oss til fortsettelsen.